Recomandat

Metode eficiente de a ramane insarcinata

Cum cresti sansele de a ramane insarcinata   In planificarea unei sarcini, e esentiala intelegerea ciclului menstrual. Prima zi a...

Saptamana 37 de sarcina

 Cum? Suntem in saptamana 37 de sarcina deja? E cazul sa tragi aer in piept pentru ca poti sa intri in travaliu in orice moment. Este un gand terifiant, uimitor si coplesitor in acelasi timp. Partea buna este ca in momentul in care se va intampla, nu vei avea timp sa analizezi, totul se va petrece repede.

Nu uita ca si partenerul tau are la fel de multe emotii ca si tine, si poate pentru el este mult mai dificil sa aiba responsabilitatea ta si a bebelusului sau sa stea de cealalta parte a zidului in timpul nasterii si sa nu stie ce se intampla.

 Ce se intampla cu bebelusul tau in saptamana 37 de sarcina

In saptamana 37 de sarcina, micutul tau are o lungime de aproape 49 cm si cantareste in jur de 2800 g ! Poate ca abia astepti sa afli cu ce se mai ocupa cel mic in aceasta saptamana si de aceea ne pare rau sa te dezamagim, dar sa stii ca nu se petrece nimic extraordinar, in afara de faptul ca se ingrasa pe zi ce trece. Toate sistemele lui sunt bine dezvoltate si gata sa functioneze si inafara uterului, asa ca viitoarele momente ce se vor scurge pana la nastere sunt destul de plictisitoare din punctul de vedere al cresterii.
Bebelusul tau este considerat a fi dezvoltat complet. Asta inseamna ca daca bebelusul tau se naste acum, plamanii lui ar trebui sa fie complet maturi si pregatiti sa se adapteze la viata din afara burticii, desi data nasterii tale "la termen" este inca la trei saptamani distanta.
Multi bebelusi se nasc cu par, cu suvite lungi de pana la cativa centimetri. Nu te astepta insa ca parul lui sa fie de aceeasi culoare ca al tau. Cuplurile cu parul inchis la culoare sunt luate de cele mai multe ori prin surprindere atunci cand isi vad bebelusul blond sau roscat si invers. Mai sunt, de asemenea, si acei bebelusi care se nasc doar cu un puf delicat pe cap.
Bebelusul inca nu a terminat cu cresterea, dar viteza cu care ia in greutate s-a micsorat, incetinid la 15 grame pe zi. Pe masura ce el acumuleaza grasime, corpul copilului devine din ce in ce mai rotund.

Sexul copilului pare sa fie un factor important in determinarea greutatii la nastere. Daca ai un baiat, el va cantari putin mai mult decat o fata care se naste in aceeasi perioada.

Ce se intampla cu corpul tau in saptamana 37 de sarcina

Daca esti in saptamana 37 de sarcina, e posibil sa observi ca burtica ta nu mai creste, insa acest lucru nu este valabil pentru toate femeile, deoarece fiecare bebelus are propriul ritm de dezvoltare. In orice caz, uterul unei gravide aflate in acest stadiu ar trebui sa se situeze la 16.5 cm de buric. Pe de alta parte, s-ar putea sa nu mai iei nici in greutate si chiar sa slabesti 0,5- 1 kg, lucru care nu trebuie sa te ingrijoreze deloc.
Contractiile Braxton Hicks sunt mai frecvente acum si pot dura mai mult, fiind in acelasi timp si mai neplacute. S-ar putea sa mai observi si o crestere a scurgerilor vaginale.

Daca observi ca mucusul este un pic amestecat cu sange in toaleta sau pe chilot, probabil ca travaliul este la cateva zile distanta, sau se poate declansa chiar mai devreme de atat. Daca ai sangerari mai puternice, suna-ti doctorul imediat.

Intreaba doctorul si despre testul de cultura de streptococi de Grupa B pentru a sti daca sa ceri antibiotice la nastere.  S-ar putea sa fie mai dificil sa te simti comfortabil si sa dormi bine noaptea.

Daca poti, nu te obosi prea mult in timpul zilei, pentru ca s-ar putea sa fie ultima ta sansa de a avea o zi linistita. Monitorizeaza in continuare miscarile bebelusului si anunta-ti doctorul imediat daca observi o scadere a nivelului de activitate.
In timp ce dormi, s-ar putea sa ai parte de vise foarte intense. Anxietatea cu privire la travaliu si la gandul ca vei deveni parinte poate alimenta o multime de ganduri si imagini in subconstient.

Informatii surprinzatoare: Semnele travaliului

Activitatea saptamanii

Instaleaza scaunul bebeluslui tau in masina. Nu vei putea sa-ti aduci bebelusul tau inapoi fara scaunul potrivit instalat in masina si chiar este mai greu de instalat decat crezi, asa ca nu astepta pana in ultimul moment. Roaga-l pe partenerul tau sa te ajute.

Sfaturi de sanatate pentru saptamana 37

- Pune la cale un plan de sarcina care sa contina toate detaliile posibile si imposibile, de la impachetarea unor lucruri esentiale si pana la o discutie cu medicul tau, referitoare la ceea ce o sa se intample pas cu pas in sala de nasteri.

- Poti sa alegi sa asculti muzica in timpul travaliului sau sa iti aduci cu tine trusa de aromaterapie. In alte tari, gravidele pun totul la punct si se razgandesc in ultima clipa, cand muzica incepe sa li se para enervanta, iar mirosul imbietor de patchouli absolut dezgustator. E perfect normal, doar te vei confrunta cu niste dureri demne de luat in considerare.