Recomandat

Metode eficiente de a ramane insarcinata

Cum cresti sansele de a ramane insarcinata   In planificarea unei sarcini, e esentiala intelegerea ciclului menstrual. Prima zi a...

Metode eficiente de a ramane insarcinata

Cum cresti sansele de a ramane insarcinata

 


In planificarea unei sarcini, e esentiala intelegerea ciclului menstrual.

Prima zi a ciclului menstrual este prima zi de sangerari menstruale. De aici poti incepe sa calculezi durata ciclului tau menstrual.
Un ciclu menstrual normal dureaza intre 21 si 35 de zile si poate varia cu cateva zile de la o luna, la alta.

Perioada de ovulatie – in care ovarele tale elibereaza un ovul si deci, fertilitatea este maxima – are loc, in mod obisnuit, in a 14-a zi de ciclu menstrual.
Aceasta este perioada propice pentru a avea contacte sexuale neprotejate daca iti doresti sa ramai insarcinata, existand cele mai multe sanse ca fecundarea sa se produca.

Studiile au aratat ca sansele de a ramane insarcinata sunt cele mai favorabile cu aproximativ cinci zile inainte de ovulatie si in ziua ovulatiei (perioada numita „fereastra fertila”), atingand maximul in ziua de dinainte si ziua propriu-zisa de eliberare a ovulului.
Fa-ti un calendar al ciclului menstrual!

Cu cat stii mai multe despre ciclul menstrual, cu atat va va fi mai usor sa identifici zilele de fertilitate maxima. Poate ti se va parea util sa tii un calendar al ciclului menstrual, notandu-ti:
  •     zilele de inceput ale menstrei;
  •     ziua cand se termina;
  •   orice simptome preovulatorii si altele.

Urmareste cele 3 semne simple ale fertilitatii!


  • Cantitatea si calitatea mucusului cervical - esti fertila atunci cand mucusul este abundent si de textura albusului de ou.
  • Pozitia si consistenta cervixului - este localizat sus in interiorul vaginului si este moale si carnos - cand sunteti fertila
  • Fluctuatiile in temperatura bazala - aceasta va creste cand ovulatia s-a produs.

Fa sex in zile potrivite pentru conceptie!

Faceti dragoste in zilele potrivite, deoarece nesincronizarea in procreere va poate distruge planurile de a avea copii. Acestea trebuie sa coincida cu perioada de ovulatie a ta, care poate varia de la o luna la alta, de aceea este bine sa iti monitorizezi ovulatia folosind un calculator pentru a afla perioada fertila a lunii;
Incercarea de a face dragoste in fiecare zi a perioadei fertile poate sa te secatuiasca de puteri fizic si psihic, dar nici nu sporeste sansele de a ramane gravida. In cazul in care partenerul tau nu are o cantitate prea mare de sperma, este foarte probabil ca medicul sa va recomande sa faceti sex o data la doua zile.

Evitati ovulele si spermatozoizii batrani

Studiile arata ca pentru a produce un fetus sanatos si viabil, aveti nevoie de ovule si spermatozoizi proaspat produsi de organism. Asta inseamna ca ar trebui sa evitati sa faceti sex cu cateva zile inainte de ovulatie, deoarece spermatozoizii pot trai pana la 3 zile. Un spermatozoid vechi de trei zile poate fi oarecum degradat si defect.
De asemenea, ar trebui sa evitati sa faceti sex dupa ovulatie, cand ovulul este inca viabil (pana la 24 de ore dupa producerea ovulului), cand si el imbatraneste si poate fi defect.
Cea mai buna abordare este sa aveti rapoarte sexuale frecvente in timpul perioadei de maxima fertilitate si sa va opriti dupa ovulatie, astfel ca sa fie posibila unirea dintre un spermatozoid si un ovul proaspat produse.
In mod ideal, spermatozoizii vii si tineri ar trebui sa se afle in trompele uterine gata sa fertilizeze ovulul atunci cand este produs de organism.
Cea mai buna metoda de a face asta este sa faceti sex in ziua de dinaintea ovulatiei. Asta inseamna ca daca ovulati in ziua 14, ar trebui sa faceti sex in zilele 13 si 14 si apoi sa va abtineti in ziua 15.
Asta va va ajuta sa va asigurati ca in trompe sunt prezenti spermatozoizi proaspeti, in asteptarea ovulului care va fi produs. De asemenea, ar trebui sa evitati contactele sexuale cu 3-5 zile inainte de ziua 12, pentru a aduna un numar mai mare de spermatozoizi.

Nu incercati sa concepeti un copil daca ovulatia se produce dupa ziua 17

Aceasta este cel mai important secret. Faptul ca nu aplicati acest secret este o cauza majora a avortului spontan. Dupa ce ii veti intelege importanta, veti putea sti care cicluri menstruale pot duce la conceperea unui fetus viabil si care pot duce la un avort spontan.
Graficele de temperatura pot fi folosite pentru a determina momentul ovulatiei. In timpul ciclului lunar, temperatura bazala (sau a corpului in stare de repaus) se schimba, iar in momentul in care ovulati, productia de progesteron creste. Progesteronul este hormonul secretat de corpul luteic, craterul ramas in urma dupa secretarea unui ovul.
Productia de progesteron cauzeaza o crestere mica a temperaturii bazale (0,5º C sau 1º F). Astfel stiti ca ziua in care va creste temperatura bazala este probabil ziua in care ovulati. Totusi, ovulatia poate sa se fi produs cu pana la 3 zile inainte de cresterea temperaturii.
Momentul optim pentru ovulatie este cel tarziu ziua 14, cand sansele de a produce un fetus viabil sunt de circa 90%. Daca ovulati dupa ziua 15, sansele se reduc pana la 43%.
Acest secret nu a fost prea cunoscut pana acum. Ovulatiile care se produc in mod regulat cu intarziere va reduc sansele de a ramane insarcinata. Ovulati mai putin, din punct de vedere statistic, iar tesutul endometrial nu mai este in situatia optima pentru a permite implantarea oului. Ovulatia tarzie duce si la un risc mai mare de avort spontan, deoarece un ovul mai batran poate avea deficiente, iar corpul luteic ce imbatraneste poate sa nu fie capabil sa produca destul progesteron, hormonul care pregateste uterul pentru sarcina si opreste venirea menstruatiei.

Creeaza un mediu vaginal neagresiv pentru sperma!

Cercetatorii au aratat ca un efect de suctiune este creat atunci cand femeia ajunge la orgasm, ceea ce face ca cervixul sa atraga sperma in vagin cu mai multa eficienta. Din moment ce aceasta poate sa transporte sperma din mediul vaginal foarte acid cat mai repede, se poate asigura astfel supravietuirea unui numar cat mai mare de spermatozoizi.
Creeaza-ti un mediu vaginal neagresiv pentru sperma. Evita lucruri care pot interfera cu planurile de conceptie:
  •     sprayurile vaginale;
  •     tampoanele parfumate;
  •     lubrifiantii artificiali.

Nu te ridica imediat din pat dupa sex!

Nu sari din pat chiar imediat dupa contacul sexual. Cat timp nu e necesar sa iti ridici fundul cu perne sau sa recurgi la alte masuri extreme pentru a da spermei un imbold, este o idee buna sa ramai intr-o pozitie orizontala pentru macar cateva minute dupa ce ati terminat de facut dragoste. In cele din urma, gravitatia este un dusman formidabil al spermei.

Uter retrovers, mai pot ramane insarcinata?


Pozitia normala a uterului este una anteversa, orientata in fata. Uterul retrovers inseamna ca pozitia uterului este orientata inspre posterior (in spate). Aceasta se considera a fi o pozitie anormala a uterului.
Uterul retrovers natural nu pune piedici in calea conceptiei unui copil in cele mai multe dintre cazuri. Fertilitatea ta poate fi afectata numai daca aceasta retroversie uterina nu este naturala, ci a survenit un urma unei patologii, ca de exemplu endometrioza sua alte afectiuni uterine.
Aceasta pozitie a uterului nu pune probleme in instalarea unei sarcini, dar poate fi un risc pentru mentinerea ei pana la termen. De obicei, daca uterul este retrovers in mod natural, acesta revine la o pozitie normala la inceputul celui de-al doilea trimestru de sarcina. Dar exista si situatii in care acesta nu revine la normal. Acest lucru poate avea ca efect avortul spontan.


Aminteste-ti ca procreerea este un joc al numerelor. Puteti face totul ca la carte, fara sa ramaneti insarcinate de la prima incercare. Studiile au aratat ca este nevoie in medie de sase luni pentru a procrea si chiar si o perioada de un an este considerata ca fiind normala.
Este mai bine sa cauti ajutor mai devreme decat mai tarziu in cazul in care ai de-a face cu o probleme de fertilitate.