Recomandat

Metode eficiente de a ramane insarcinata

Cum cresti sansele de a ramane insarcinata   In planificarea unei sarcini, e esentiala intelegerea ciclului menstrual. Prima zi a...

Planul pentru nastere

Daca scrii un plan pentru nastere ai ocazia sa te gandesti la acest moment si poti discuta cu partenerul tau si cu doctorul despre cum ti-ar placea sa decurga nasterea. Procesul de concepere a unui plan pentru nastere poate fi un mod minunat de a invata mai multe despre travaliu si despre preferintele tale in legatura cu asistenta medicala.

Dar nu uita ca travaliul este in fapt impredictibil. Daca privesti planul tau pentru nastere ca pe un ghid, ci nu ca pe un set de instructiuni clare, va fi mult mai placut pentru medicul tau si mai realist pentru tine.

Daca devii prea atasata de o viziune ideala a nasterii copilului tau, te pregatesti singura pentru o dezamagire. In timpul travaliului si al delivrentei, o multitudine de lucruri pot sa apara si sa va forteze pe tine si echipa ce te va asista la nastere sa deviati de la planul initial.

Daca folosesti acest plan pentru nastere ca un mod de educatie pentru a invata mai  multe despre optiunile tale in timpul travaliului si al delivrentei si ca punct de plecare pentru discutiile cu medicul tau, nu poti sa gresesti. Daca crezi ca te va ajuta sa-ti asiguri nasterea ideala, sansele tale sunt de 50%.
Daca te decizi ca vrei sa incerci sa faci un plan pentru nastere, acesta poate fi cat de lung sau de scurt iti place. Unele femei pur si simplu scriu care este filozofia lor asupra nasterii si modul general in care le-ar placea lor sa se desfasoare aceasta.

Iti oferim cateva sfaturi de luat in considerare atunci cand creezi un plan pentru nastere detaliat:


  • Vrei sa ai o nastere fara medicamente sau optezi pentru o nastere cu epidurala? Daca nu esti sigura, poti sa iti notezi asta.
  •  Vrei sa poti sa te plimbi si sa te misti cat mai mult posibil?
  • Cat de mult ti-ar placea sa-ti fie monitorizat bebelusul? Vrei sa vezi monitoarele sau vrei  sa fie puse cu spatele spre tine?
  • Esti deschisa la interventii medicamentoase pentru a-ti grabi travaliul? Daca aceasta te preocupa, gandeste-te ce tehnica ti-ar placea sa incerci mai intai?
  •  Vrei o oglinda pusa in asa fel incat sa-ti vezi bebelusul venind pe lume?
  •  Ti-ar placea sa folosesti o bara sau o minge pentru nastere sau o cada in timpul travaliului?
  • Ai vrea ca nasterea ta sa fie privata (doar tu, partenerul tau si echipa medicala)? Sau ti-ar placea ca prietenii si familia sa fie acolo sa te sustina? Este bine pentru tine sa fie prezenti studenti sau rezidenti in timpul nasterii?

Alti factori de luat in considerare:
  •  Ambianta din incapere: ti-ar placea sa asculti o anumita muzica? O camera video care sa inregistreze?
  • Dupa ce se naste bebelusul doresti ca partenerul tau sa fie cel care va taia cordonul ombilical? Vrei sa iti tii in brate bebelusul imediat? Ti-ar placea ca partenerul tau sa stea cu bebelusul in timpul testarii si evaluarii acestuia?
  • Cum iti vei hrani bebelusul? Daca planuiesti sa il alaptezi, ti-ar placea sa incerci  sa o faci cat mai curand posibil?