Recomandat

Metode eficiente de a ramane insarcinata

Cum cresti sansele de a ramane insarcinata   In planificarea unei sarcini, e esentiala intelegerea ciclului menstrual. Prima zi a...

Numele copilului

Cum alegi numele copilului ? Sfaturi utile


Pentru multe cupluri, alegerea numelui copilului este unul dintre cele mai amuzante lucruri din timpul sarcinii. Pentru altele, este un proces complicat de negociere.

Oricare ar fi cazul vostru, este vorba de o decizie importanta ce va dura probabil o viata (asta daca nu cumva micutul vostru va decide sa-si aleaga un alt nume). 

Iata cativa factori importanti de care trebuie sa tii cont atunci cand te decizi asupra unui nume:
  •  Sunetul si compatibilitatea. Cum suna numele copilului tau atunci cand este spus cu voce tare este unul dintre cele mai importante lucruri la care trebuie sa te gandesti.
Este melodios? Este aspru? Se potriveste cu numele de familie? Trebuie sa eviti sa alegi un nume a carui ultima litera este aceeasi cu prima litera a numelui de familie.
  •  Unicitatea. Un nume neobisnuit are avantajul de a-l face pe copilul tau sa iasa in evidenta. Pe de alta parte, un nume pe care nimeni nu l-a mai auzit si pe care doar putini il pot pronunta poate atrage asupra copilului tau o atentie mai degraba de evitat.
Variantele de pronuntie te pot ajuta sa transformi un nume in ceva unic, dar, alegand un nume ce se poate pronunta in diferite feluri, poti crea o confuzie in viata copilului tau in urmatorii ani.


  •  Rude si prieteni. Multi parinti aleg numele copilului lor dupa unul dintre bunici, dupa alte rude sau dupa un prieten apropiat. Nu cumva sunt prea multi Ion in casa ta? 
  •  Cauta in arborele genealogic al familiei dupa comorile ascunse. Si daca esti ingrijorata sa nu ranesti sentimentele cuiva, alege primul nume din una dintre familii si pe al doilea din cealalta. 
  • Predecesorii si zestrea genetica. Zestrea genetica a copilului tau este o parte esentiala a personalitatii lui si poate iti doresti ca numele sa o reflecte. Citeste carti de istorie si concentrandu-te asupra tarii de origine a familiei tale pentru a gasi diferite posibilitati.
  • Semnificatia numelui. Probabil ca nimeni nu o va trata intr-un mod diferit pe fiica ta, Ingrid, doar pentru ca numele ei inseamna "fiica eroului", dar semnificatia numelui este un lucru la care vrei sa te gandesti.
  • Initiale si porecle. Oamenii, in special copiii, pot fi cruzi atunci cand vine vorba de porecle, asa ca incearca sa anticipezi orice porecla stanjenitoare care ar putea sa apara.
 Ia in considerare si initialele copilului tau astfel incat sa nu il pui intr-o pozitie inadecvata.

Unul dintre cele mai bune moduri de a testa numele copilului este de a-l striga cu voce tare, de preferat intr-un loc de joaca. Daca te simti inconfortabil spunand numele in aceasta imprejurare, probabil ca nu este cea mai buna alegere.